Paratha med søtpotetfyll

Stabel med paratha med søtpotetfyll

Paratha er indiske pannekaker/lomper som er er mye brukt som frokostbrød. De kommer i uendelige varianter og noen er kjevlet lagvis, mens andre har fyllet inni selve deigen. Her har vi valgt en versjon med to brød oppå hverandre og fyllet i midten.

Strengt tatt "skal" Paratha lages med sammalt mel, men har man skikkelig lyst på fylt Paratha og bare har hvetemel i skapet, ja da lager man Paratha med hvetemel!

Dessverre har vi ikke noen tradisjon for at det står noen i veikanten og steker pannekaker tidlig på morgenen her i Norge, så da må man jo lage de selv om man vil ha Paratha til frokost. Og det går helt fint. Alle ingrediensene kan fint lages til kvelden i forveien, bare sett i kjøleskapet over natten og ta ut mens du lager morgenkaffen så de blir litt mer lunken før steking. Lage gjerne en haug av disse, så har du til både frokost, lunsj og middag, de er nemlig like gode etter et opphold i kjøleskapet!

Paratha kommer som nevnt i flust av varianter, og her er paratha med deilig currykrydret søtpotetfyll! Kjapt å lage og så skikkelig godt da!!

For best resultat bruker du en spiseskje med olje for hver side av Parathaen når du steker den, men om du synes det blir skremmende mye så kan du evt. pensle hver side med litt olje før steking.

Bør spises med hendene. 

Paratha med fyll

Paratha med lokk

Paratha i hånden

 

 

Oppskrift

Paratha med søtpotetfyll

av

Herlig indisk brød med søtpotetfyll - utmerket til frokost, lunsj eller middag

4 stk. fylte Paratha

Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Total tid: 25 minutter

Ingredienser:

    Paratha
  • 350 gram hvetemel eller sammalt hvete
  • 210 gram lunkent vann
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • nøytral olje til steking
    Søtpotetfyll
  • 400 gram søtpotet, kokt (ca 2 stk)
  • 100 gram løk, 1 stk. medium størrelse
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts curry madras pulver
  • salt

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle ingrediensene til deigen, og kna den i noen minutter til den blir fin og smidig og slipper bordet.
  2. Del deigen i 8 emner á 70 gram og la de hvile mens du koker søtpotetene.
  3. Skrell søtpotetene og kutt i biter. Kok til de er møre, ca 12-15 minutter.
  4. Stek løken til den er gjennomsiktig (ca 3-4 minutter), tilsett hvitløk og stek i 2-3 minutter til.
  5. Bland sammen løkblandingen, søtpotetene og krydderet og smak til med salt.
  6. Kjevle ut to og to av brødene og legg et lag med fyllet oppå (ca. 1-2 cm til kanten)
  7. Legg brød nummer to som et lokk oppå brødet med fyllet og trykk ned langs kanten slik at de blir limt sammen
  8. Stek i ca 1,5 minutter på hver side i stekepanne. Bruk ca 1 ss olje pr. side for best resultat.
  9. Kutt hver Paratha i 4 og dryss litt salt på utsiden.
  10. Spises med hendene!

Paratha med søtpotetfyll fra Vegansk Hverdag

Legg til ny kommentar

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.